Geefplein tijdens de zondagmarkt : na het succes van het eerste geefplein enkele maanden geleden, geeft het schepencollege toestemming aan de organisatoren om ook op zondag 29 maart, 28 juni, 6 september en 29 november een geefplein te houden. Het geefplein zal plaatsvinden in de open, overdekte ruimte van het administratief centrum.

Van 10 tot 13 uur kunt u er komen snuisteren tussen speelgoed, huisraad, kledij en andere spullen. Vindt u iets dat u kunt gebruiken, dan mag u het gratis meenemen. Hebt u zelf nog bruikbare spullen die u niet meer nodig hebt, breng ze mee en maak er andere mensen gelukkig mee. De spullen die niet worden meegenomen, neemt u terug mee naar huis.

Herentals Fietst en Feest

In 2015 vindt de 10e editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag 30 juli is er het na-Tourcriterium en op vrijdag 31 juli het volksfeest met Herentals Loopt, veel optredens en animatie. De tweede editie van de Classico Boretti staat gepland op zondag 2 augustus. Herentals Fietst en Feest is een organisatie van vzw De Markt Fietst, met medewerking van de stad Herentals.

Houden van Griffelrock

Senioren die op donderdag 30 april naar het muziekfestival Houden van Griffelrock willen gaan, kunnen kaarten bestellen bij de dienst welzijn in het administratief centrum. Het stadsbestuur zorgt voor drie bussen die de festivalgangers naar het Sportpaleis en terug voeren. Een ticket kost 9 euro. Wie mee wil met de bus, betaalt hiervoor een waarborg van 5 euro. De aanwezigen krijgen de waarborg terugbetaald bij het vertrek.  Meer informatie: dienst welzijn, preventie en noodplanning, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50, info@herentals.be

Turbozwemmen in het Netepark

Tijdens de paasvakantie vindt er een nieuwe reeks turbozwemmen plaats in de zwembaden van het Netepark. Inschrijven kan vanaf maandag 9 maart via www.uitinherentals.be/turbozwemmen.

Tijdens de reeks turbozwemmen ronden de kinderen op twee weken tijd een volledige zwemcursus af. Kleuters bereiden zich voor op echte zwemlessen en overwinnen hun watervrees. Kinderen vanaf vijf jaar leren op korte termijn veilig zwemmen. Wie al over behoorlijk wat zwemervaring beschikt, maakt kennis met andere zwemdisciplines. De lessen vinden plaats in de voormiddag onder leiding van gediplomeerde lesgevers.

Sportkampen tijdens de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan sportkampen in De Vossenberg. Twee weken lang kunnen de deelnemers zich uitleven onder begeleiding van gediplomeerde monitoren. Tijdens de tweede week organiseert de sportdienst ook kleutersportdagen voor kleuters geboren in 2009 en 2010. Inschrijven voor de sportkampen kan vanaf maandag 9 maart via www.uitinherentals.be/sportkampen. Daar vindt u ook het volledige programma.

Subsidie voor De kleine artiest

Tijdens de Week van de Amateurkunsten organiseert kunstatelier Tabula Rasa een schilderworkshop voor kinderen van zeven tot tien jaar. Onder de noemer 'De kleine artiest' gaan de kinderen aan de slag met verschillende schildersmaterialen. Voor de aankoop van dit materiaal krijgt Tabula Rasa een subsidie van 150 euro van het stadsbestuur.

De workshop vindt plaats op zaterdag 25 april van 13.30 uur tot 17 uur in het atelier (Schoolstraat 44). Inschrijven kan door 5 euro te storten op rekening BE53 9796 2461 6953 van Kunstatelier Tabula Rasa vzw met als mededeling de naam van het kind.